Contactlenzen

Contactlenzen

Contactlenzen.

Veel mensen zien contactlenzen alleen als een cosmetische verfraaiing. Omdat ze het gebruik van een bril hinderlijk of zelfs lelijk vinden.

 Om ook deze categorie aan een goed zicht te helpen staat OptiekMichiel klaar met een breed scala aan contactlenzen.
Al 25 jaar past Michiel als gediplomeerd contactlensspecialist alle denkbare lenzen aan.  Voor bijna alle nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lenzen kunt u daarom terecht bij OptiekMichiel in Appelscha.

Voor alle correcties.

Door alle ontwikkelingen zijn contactlenzen geschikt voor alle denkbare sterktes die men nodig heeft.
Of dit nu gaat om bijziendheid (dichtbij scherp zicht maar op afstand niet), verziendheid (problemen met het zicht op de kortere afstanden), cilinder correcties (een ongelijkmatige stekte van het oog waardoor op elke afstand waziger zicht is), met een contactlens krijgt met een scherp zicht.

En zelfs als men naast de reguliere correctie ook een leesbril nodig heeft zijn er multifocale of bifocale lenzen die er voor zorgen dat er naast de lenzen geen leesbril nodig is.

Zachte contactlenzen

De naam van deze soorten lenzen verraad het al, zachte lenzen zijn heel flexibel en dragen hierdoor  heel comfortabel, je hoeft er bijna niet aan te wennen.

Zelfs in extreme werksituaties of sporten geven de zachte lenzen een scherp zicht zonder de hinder van een bril, of onnodige irritaties aan de ogen. Denk hierbij aan stoffige beroepen of aan sporten als paardrijden of mountainbiken.

Om de gezondheid van de ogen te waarborgen worden de zachte lenzen snel vervangen om vervuiling te voorkomen en om er voor te zorgen dat het oog voldoende zuurstof krijgt achter de lens.

De meeste zachte lenzen worden na een maand gebruik vernieuwd. In geval van overgevoeligheid kan er zelfs voor worden gekozen om een lens elke dag te vervangen(bijvoorbeeld bij overgevoeligheid voor vloeistoffen).

Het gebruik van daglenzen is ook ideaal voor mensen die de lenzen niet regelmatig gebruiken, bijvoorbeeld alleen bij het sporten.

Vormvaste of harde lenzen

Elke vormvaste lens is uniek omdat deze soort contactlenzen speciaal op maat  en sterkte van het oog worden gemaakt.

Door dit maatwerk is het mogelijk om speciale oogafwijkingen zoals hogere cilinder sterktes optimaal te corrigeren.
Ook een voordeel is dat deze lenzen een langere levensduur hebben en eenvoudiger schoon te maken zijn.

Hierdoor is het gebruik van vormvaste lenzen voordeliger dat dat van zachte lenzen.

Het nadeel is dat een vormvaste lens eerder voor irritaties kan zorgen in bijvoorbeeld stoffige omstandigheden. Ook zijn harde lenzen bij de start gevoeliger en moet er dus wat meer aan worden gewend.

Als contactlensspecialist besteed OptiekMichiel veel aandacht aan het aanmeten van vormvaste lenzen, omdat dit maatwerk is. Hierdoor bent u verzekerd van optimaal zicht en comfort.

Bedenk dat alleen een gediplomeerde contactlensspecialist kan bepalen welke contactlenzen en vloeistoffen voor u geschikt zijn. Elk oog heeft unieke kenmerken die van invloed zijn op het type lenzen dat u kunt dragen.

Maak een afspraak of kom eens kijken bij OptiekMichiel in Appelscha voor uw lenzen.

Volg OptiekMichiel

high details social facebook icon